Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate'

L'estiu passat el Ramón em va preguntar si sabia fer punt de creu. «He hecho a Freddie Mercury en punto de cruz. A partir de ahí, todo es bajada», va ser la meva modesta resposta. Llavors em va plantejar un repte: brodar, en punt de creu, la famosa citació de la Divina Comèdia«Oh, vosotros los que entráis, abandonad toda esperanza». La idea era contrastar el dramatisme de la frase amb una labor que, a priori, associem a un estil més aviat naïf. Vaig donar-hi unes quantes voltes fins que em vaig decidir. El Ramón em va donar via lliure per triar-ne el format i els colors. El resultat ha estat aquesta diana retòrica, com la va batejar un poeta que aprecio molt:


Fa uns quants anys vaig anar a la presentació de la traducció de la Divina Comèdia del traductor Joan F. Mira (Proa, 2000). L'havíem estudiat a classe de literatura italiana quan anàvem a la uni i vaig pensar que m'agradaria tenir a casa aquesta edició, bilingüe i comentada. La citació en qüestió pertany al cant III de l'Infern, quan Dante i Virgili comencen realment el descens al món de les tenebres. 

No sé ben bé què en farà, el Ramón, d'aquesta labor. Només sé que ho vol per a un nou projecte, i només per això ja m'hi vaig llançar de ple. El Ramón va coescriure el guió de Capa Caída amb el Santiago Alvarado. La pel·lícula es va estrenar l'any 2013 a Sitges i va guanyar el premi de la seva categoria (Noves Visions Emergents). N'ha guanyat molts més, de premis. Podeu donar un cop d'ull a la seva pàgina de Facebook per veure que ha triomfat allà on ha anat. Feu-vos-en seguidors! Deixeu que us sorprenguin amb els projectes que tenen entre mans. Estic convençuda que no deixaran de millorar-se. Aquí hi ha talent, genteta! 
              

Comentaris

Unknown ha dit…
Tu sí que en tens de talent guapa! Me gusta mucho el tipo de letra que has escogido.
libelula lilalula ha dit…
Oh! Potser surt a alguna pel·li, així en plan les fotos dels morts-vius de l'Amenábar a Los Otros.
:)